divendres, 22 d’octubre de 2010

Ral·li fotogràfic

El passat diumenge dia 17, vaig participar en el ral·li fotogràfic que es va fer a l'Ametlla del Vallès, en companyia de l'Albert, en Xavi, l'Edgar, en David i la Manoli. En total deviem ser uns 70 o 80. A diferència d'un concurs de fotografia, on pots presentar una o més fotos del tema proposat, i que conèixes previament, per tant pots preparar-te, fer-les diferents dies, aplicar-hi alguna correcció en la post-edició, abans d'entregar-la, en un ral·li la diferència és que els temes a fotografiar, els diuen quan fas l'inscripció, el mateix dia pel matí, d'aquesta manera tothom te les mateixes condicions de llum, etc. a banda que s'han d'entregar el mateix dia, per tant la edició és difícil de fer, vaja, que tal com surt la foto, s'entrega en acabar la jornada.
En aquesta ocasió ens van plantejar 3 temes, amb una hora de durada cada un (això és orientatiu) i després una hora per escollir una foto per tema i entregar-les.

El primer tema era Voleibol al Pabelló Municipal d'Esports, la veritat es que ens hi vem passar força estona, ja que la llum del sol que entrava per les finestres era ideal per fer bones fotos sense tripode ni llum artificial, i els contrastos d'ombres i llums donaven joc. Alguns van triar fotos de moviment, altres captar instants, en color, blanc i negre, però haviem d'anar a pel segon tema, que era el Mercat Boig al Parc de Maria Lluïsa, un mercat de segona mà, fet per particulars, amb molt acoloriment, però en poc espai, o sigui que era una mica difícil no fer fotos repetides amb altres companys, i alhora prou descriptives del tema proposat. El tercer i darrer tema va ser una Masia o L'Espai Agricola del s. XX, no ens va quedar massa clar, fet al Mas Can Draper, la llum del migdia feia que les fotos siguessin molt "planes", i em va costar trobar algun motiu que m'agradés.

Les fotos que vaig quedar-me al final són aquestes Fotos Ral·li, en vaig fer unes 150, en vaig eliminar unes 70 i vaig entregar una de cada tema, esta indicada en el comentari de la foto.
Algun company meu va fer gairebé 400 fotos!! el problema es que després s'ha de triar només 3. L'equipament era: 3 canon, la meva nikon, i una Leica, la de l'Albert, un noi que en sap molt de fotografia i te visió per captar moments i motius que als demés s'ens passen per alt.

Va ser una nova experiència, molt divertida i d'aprenentatge, dels companys que en saben més, mirant que fan i com ho fan, i preguntant. Haurem de repetir-ho!.

Per cert, felicitar a l'associació fotogràfica de l'Ametlla del Vallès, A.F.A. ja que els punts eren assequibles a peu, els temes variats, i ni a l'inscripció ni a l'entrega de les fotografies, hi havia aglomeracions.