dimarts, 1 de maig de 2012

Camp de roselles

A la carretera per la que circulo quan surto de casa, al costat, hi ha un camp de roselles, ja feia dies que li volia fer alguna foto, al final m'he decidit i aquest és el resultat.

Curiosament no he retocat res en JPG, he ajustat en alguna fotografia una mica l'exposició en el RAW, i ni retallades ni cap altre canvi, bé, en una la he hagut de retallar ja que apareixia la meva ma fent de parasol...

No sé per que, ja vaig sortir amb la càmera només amb el la meva lent fixe de 24 mm amb la idea de fer bones composicions d'entrada, intentant que tot estigués el més correcte possible d'entrada, i certament, quan les he vist en el Lightroom, i he provat algunes modificacions, no m'acabaven d'agradar tant com sense tocar res, no és gaire normal que em passi això, però després d'un parell de dies i tornades a revisar, tinc la mateixa sensació, no hi ha cap canvi que millori el que vaig fer. Cap reenquadrament, ni retallada, res, segurament a una altra persona li agradarà més una rosella més aïllada retallant part del marge dret, etc. A mi, per més que li dono voltes, no sé com millorar-les, m'agraden com han quedat.

No són cap meravella, però eren les imatges que tenia a la ment quan pensava en aquest camp de roselles, i així han quedat.

Els tres plans, el primer pla, amb la gespa aixafada (no sé com), el segon pla el camp de groselles, i al final de tot els arbres verticals.


Aquí vaig buscar els arbres del fons com a fons, i la mínima part de rosella que apareix per la dreta, no em molesta.
Es pot pensar en retallar el primer pla de gespa, però m'agrada la posició que tenen les roselles en la fotografia, ben centrades, com a contrapès visual del sol, i fent una línia imaginaria que els uneix.


Aquí si retallo alguna cosa, perdo el pal de l'esquerra, l'ombra de la dreta...


Aquí volia que es veiés la casa del fons i alguna rosella detallada en primer pla.


Aquesta és la que he hagut de retallar, ja que m'apareixia la meva ma fent de parasol, sinó, hauria quedat com la anterior, que es veu el sol. Aquests són uns altres arbres amb unes altres ombres, i creen com una diagonal de llum.


Aquí feia molt de vent, i les groselles i la gespa anaven movent-se, la idea era captar el moviment, evitant la trepidació de la càmera, potser hauria d'haver utilitzat una velocitat d'obturació inferior, però ho vaig provar i he esborrat la foto, massa moguda, no era l'efecte que volia.


Dues imatges de la mateixa rosella, la primera destacant sobre el fons, i la segona amb un angle més baix i deixant entrar la llum del sol, fent un "flare" que no em desagrada, em dirigeix la vista a la rosella del fons.Aquí també volia destacar el vent, i les poques roselles que hi ha li donen un punt de color, que trobo interessant.Aquesta fotografia és feta amb la llum de la hora blava de la tarda, això em va ajudar a destacar la suavitat, com si fossin plomes, d'aquestes espigues, amb molt poca profunditat de camp, les del fons, inviten a estirar-s'hi al damunt.