dimecres, 5 de setembre de 2012

Esperar

L'altre dia em vaig dedicar a buscar elements o composicions, que tinguéssin el concepte "esperar", per tal de fotografiar-los.


Després, pensant una mica, la espera, en fotografia, és una pràctica molt útil, esperar el moment, esperar a que succeeixi allò que estem esperant, i que dona més poder a la imatge.
Si veus un banc sense ningú, i vols fotografiar algú assegut al banc, només has d'esperar a que algú ho faci, i potser fas una fotografia d'una persona que espera a una altra persona...


Trobes una escena interessant, però li falta alguna cosa, no te vida, una solució és esperar. Només cal ajustar la càmera, estar preparat, i esperar, aquí jo esperava que apareguessin persones, que seria la espera passiva, i quan van aparèixer, vaig esperar a que estiguessin en el lloc que a mi m'interessava, dins de l'enquadrament, aquesta seria la espera activa. Per a mi, aquesta foto de la vida quotidiana, guanya interès amb la inclusió de l'element humà, les dues parets fan de línies guia fins que la mirada es troba amb les dues dones, i puja fins els aparells d'aire condicionat, el fet que al final hi hagi una altra paret, aporta un tancament a la composició.