dimecres, 14 de novembre de 2012

Platjes del Masnou a la tardor

Fa uns dies que anava llegint opinions a favor i en contra d'utilitzar filtres "UV" com a protectors, o deixar la lent sense cap filtre (un altre tema etern en fotografia).
Els que prefereixen no utilitzar cap filtre, argumenten que qualsevol vidre posat davant la lent altera les qualitats de la òptica, si bé els més cars (100 €), afecten menys.
Els que prefereixen utilitzar un filtre, argumenten que valoren més la protecció contra la brutícia i mantenir la lent neta, que la petita pèrdua de qualitat, no es nota a la pràctica.

Com sempre, el millor és provar-ho un mateix ja que cada lent i cada filtre és un món, i cada fotògraf també.
Una vegada fetes algunes proves, s'ha de reconèixer que es nota en la definició i l'enfocament de la imatge, però només amb els filtres de 15 € i ampliant la imatge al 100% en l'ordinador.
Em sembla que no és motiu suficient per treure els filtres, avui he anat a fotografiar les platges del Maresme amb una mica de mala mar i vent i esquitxos d'aigua salada, i prefereixo netejar el filtre que les òptiques, que algunes són de difícil accés.
El que realment protegeix dels cops és el parasol, aquest sempre el porto posat.
Això si, amb llum artificial, millor treure el filtre ja que provoca reflexos interns molt fàcilment, amb el sol de cara, depèn més de la lent que del filtre, però no costa res treure'l també.

He netejat un parell de vegades els filtres per fer aquestes fotos...
 

I també m'he mullat els peus, les sabates i els pantalons....