diumenge, 26 de febrer de 2012

La Mitja Marató de Barcelona

Avui he anat a fer algunes fotografíes de la mitja marató de Barcelona, he escollit el kilòmetre 15, que és el tercer i últim avituallament de líquids, un cada 5 kilòmetres, i amb la experiència de la mitja de Granollers, més o menys ja he previst on posar-me, i quines lents utilitzar, que han estat principalment el 180 f/2.8 i el 24 f/2.8.

La llum era molt bona ja que a les 9:30 AM és molt lateral, i càlida, però també fa ombres molt dures, per tant, era una bona prova per la càmera, que no ha tingut massa problemes en trobar l'equilibri en medició al centre, i després aclarint una mica les ombres en els fitxers RAW, amb això i alguns retalls, he acabat aquest àlbum:

https://picasaweb.google.com/111310222808871521546/2012MitjaBarcelona

Una petita mostra:

Aquests són els que han passat primer, entre ells hi han els primers i primeres classificats de la Mitja Marató d'aquest anydimecres, 22 de febrer de 2012

35 mm Film

No es que deixi la fotografia utilitzant càmeres digitals, però m'han regalat (20 €) una Nikon molt senzilla de film, i no he resistit comprar uns quants rodets de color, per provar, la primera entrega és el resultat de comprovar que la càmera funciona, de fet només ha de funcionar el disparador, i els controls de la velocitat i el diafragma, que ja he comprovat que funcionen.
També era necessari entendre com funciona el fotòmetre, i ja he vist que si li faig cas, sobreexposa una mica, o sigui que tendiré a subexposar una mica.
He fet tres rodets en color, i espero el revelat i escanejar els negatius. Aquest és el primer intent i el primer rodet.

Ara tinc la càmera carregada amb un film cromogènic de Kodak (BW 400CN), a veure com surt amb un revelat estándar de laboratori de color en procés C41, la veritat es que m'agradaria tenir temps d'utilitzar film autèntic de blanc i negre, però revelar a casa... és massa temps i espai del que no disposo actualment.
A mida que vagi revelant rodets, aniré afegint fotografies a aquest àlbum, la veritat es que és fascinant fer unes fotos durant uns dies, i no tenir el resultat fins una setmana després, ja no recordava la sensació de fer una fotografia i no poder comprovar el resultat al moment,
També he encarregat alguns rodets de la Ilford XP2, ja que tinc clar que vull fer fotografia en Blanc i Negre, sense processar després en l'ordinador.
Ara ja tinc l'arma i la munició, només em queda disparar!

diumenge, 5 de febrer de 2012