dissabte, 31 de març de 2012

Carcassonne

Hem anat a passar un cap de setmana a la bonica ciutat francesa de Carcassonne, que té una ciutat fortificada molt ben restaurada, i ara és un lloc perfecte per visitar i passejar pels seus carrerons, fora de la temporada alta de turistes.
De bon menjar i bon beure, la Cassoulette és molt típica, però s'ha de tenir gana per acabar el plat, els preus dels vins i begudes alcohòliques en general, és molt elevat, comparat amb la nostra terra, imagino que per un tema d'impostos.
No obstant, tots els àpats van anar acompanyats de vins potents de la regió.


Només arribar vam anar a fer una visita nocturna per la ciutat, i vam tenir la sort que a la recepció de l'hotel ens van indicar l'únic restaurant en el que es podia menjar fins les 12 de la nit, i es que a França fan els àpats més aviat que nosaltres, una o dues hores.

Davant la porta de l'hotel, hi teníem el pont vell, que és el camí més típic per accedir a la ciutat.També es pot veure el pont nou a l'altra banda, i és el que utilitzen els vehicles.

dilluns, 26 de març de 2012

Un dia gris

La setmana passada va ploure una mica, ja feia molts dies que no plovia i ja tocava, els boscos eren secs, els rius tenien poca aigua.


Per sort aquell dia el cel es va enfosquir.

dimecres, 14 de març de 2012

Concurs Foto Macro

Fa un temps, entre uns quants fotògrafs, vam començar un "pique" divertit, de fotografia macro, ara, remirant àlbums ho he redescobert, aquí van algunes macros que vaig fer, les altres, i les dels altres companys i companyes, estan en l'enllaç:
Primer i últim International Macro Contest !


dimarts, 13 de març de 2012

Fotografies al volant

És una experiència interessant fer fotografies des de dins del cotxe, la tècnica és simple, un gran angular i recolzar la càmera amb les mans sobre el volant intentant que no surti el propi cotxe a la imatge.
Amb la càmera ajustada en mode automàtic sense flash, que la cosa ja esta prou complicada, intentar fer algunes fotos que puguin resultar interessants i transmetre les sensacions que jo mateix tinc al volant.


Els Túnels de Vallvidrera, sortint de Barcelona, que fa baixada, són un bon lloc per practicar la fotografia en moviment...

dimecres, 7 de març de 2012

35 mm Film (3)

Ja he acabat amb les proves de la càmera de film, en color i amb ASA 100 ho tinc sota control, i en blanc i negre ASA 400, he de subexposar una mica més.
Aquestes fotografies són tal com han estat escanejades directament del negatiu, només he retocat una mica el contrast en algunes.diumenge, 4 de març de 2012

Barcelona Photo Walk

Ahir dissabte vam fer una sortida al centre de Barcelona, amb la intenció de fer fotografies urbanes (street photography), i amb la condició de que siguin en blanc i negre, per preparar la propera exposició trimestral de l'Associació Fotogràfica de l'Ametlla http://www.afametlla.com/.

Hi havia molt d'ambient, com sempre, a Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya, Rambles, La Boqueria, La Catedral del Mar, Plaça del Pi, Port Vell, Via Laietana, etc.

Estava ple de turistes, i molts d'ells fent fotografies amb càmeres reflex, compactes, o smartphones.

Algunes de les fotografies de l'àlbum: https://picasaweb.google.com/111310222808871521546/2012BCNStreetPhoto


Alguns companys i companyes de la Associació Fotogràfica


dijous, 1 de març de 2012

35 mm Film (2)

Ja tinc el resultat del segon rodet de film en color, ja he controlat una mica millor la sobreexposició que en el primer rodet havia tingut en la majoria de fotografies, ara començo a entendre les indicacions del fotòmetre de la càmera: