dimarts, 14 de maig de 2013

Testejant l'equip d'estudi

Ja porto un temps llegint sobre la il·luminació d'estudi, molta teoria i poca pràctica, ara que començo a tenir un petit equipament d'estudi, avui he fet la meva primera i única fotografia amb ell. De moment són 3 flaixos, a falta d'un altre que ja em compraré algun dia, un peu d'estudi de 2.5 mts, un adaptador per flaix amb muntura Bowens i un softbox amb doble difusor de 60x90 cms.

En aquesta ocasió la foto esta feta al sofà del menjador, amb un flaix a l'esquerra rebotant a la paret i al sostre i l'altre a la dreta a uns 45º amb el softbotx a dos metres de distància.
El primer que he notat és el control de la llum, jugant amb les ombres, donant volum. Ja anirem provant més coses amb el temps, només em falta una cosa: un lloc on poder muntar l'estudi, em sembla que haurà de ser al garatge...He de practicar molt, el reflex de la muntura de les ulleres a l'ull esquerra és terrible, es veu molt la pols als vidres de les ulleres, però tampoc crec que m'hagi quedat tant malament l'edició de la foto. Podria haver estat pitjor...

Excepte els flaixos i triggers, el material de difusors, peus i adaptadors, els estic comprant a Kube Studio , molt ràpids en el servei i molt amables en el tracte, a més de la qualitat del material, que és el més important.

dilluns, 13 de maig de 2013

Dia Internacional de la Dansa 2013

Amb una mica de retràs, per culpa de les pluges, es va celebrar el dia internacional de la dansa a La Garriga.
Cada vegada em trobo amb un escenari diferent, en aquesta ocasió era una gran tarima de fusta, molt alta, impossible de cobrir lluny de l'escenari, ja que hi havia molta gent de peu, i per la posició del sol, totalment a la dreta, mirant de cara, només em podia posar en un lateral, i tampoc en l'angle del lateral, ja que el terra feia pendent i no hi arribava, o sigui que només tenia un lloc on fer algunes fotos.
Primer van sortir d'altres escoles de dansa, i al fina l'escola de la meva filla, Interdansa. Les coreografies estaven tallades a 3 minuts més o menys, ja que hi havia poca estona per cada escola. He escollit el blanc i negre en algunes coreografies i el color en altres, ja que el fons, com acostuma a passar, no era el millor que es pugui demanar, per això vaig buscar enfocaments amb el màxim de cel possible, evitant edificis i públic. 

dimecres, 1 de maig de 2013

Buscant la inspiració

El pròxim dia 8 de Juny s'inaugura el TRAMUNTANART, que és una mostra d'art contemporani sobre el vent, els seus efectes en l'entorn, concretament el que bufa del nord: la tramuntana. Artistes (poetes, músics, fotògrafs, escultors, pintors, etc.) de diferents països hi poden participar.

Fa uns dies vaig anar al Port de la Selva, que és on és fa aquest acte, buscant la inspiració. Feia un dia mig plujós i molt gris, gens de vent, almenys va servir per saber el que NO vull fer, en les 4 fotografies que presentaré, no vull tòpics vistos mil vegades, ja tinc alguna idea per donar-li una visió personal del vent de la tramuntana, ja veurem... 

Aquí van algunes fotos d'aquella tarda.