diumenge, 29 de desembre de 2013

S'acaba el Nadal

El temps passa molt ràpid, ja hem deixat enrere la nit de Nadal, el Nadal, el Sant Esteve, aviat arribarà el cap d'any i l'any nou, i després els Reis mags de l'orient i a esperar la Setmana Santa.


Sembla que fa quatre dies que estàvem decorant la casa, i ara em sembla que falten quatre dies per tornar-ho a guardar tot fins el proper Nadal.

divendres, 27 de desembre de 2013

L'hivern


Estem en ple hivern, bé, no exactament, jo visc en un lloc on és hivern, hi ha altre gent que viu en llocs on no és hivern, però només puc parlar per mi. A prop de Barcelona, no és habitual que nevi, i normalment, si ho fa, és una feble nevada anecdòtica, de vegades neva amb més intensitat i es un caos, ja que no hi estem acostumats, ni preparats.


No és que hagi nevat pas avui, per això tinc ganes de que caigui una mica de neu, més o menys cada dos anys o tres, es veuen alguns flocs de neu per aquí, serà per això que escric aquestes línies?

divendres, 20 de desembre de 2013

Foscor


 
Ahir per la tarda plovia una mica, i l'ambient era fred i humit, això em va portar a fer algunes fotografies, aquestes són algunes d'elles.

dilluns, 16 de desembre de 2013

Alterant la percepció 

No són més que uns objectes ordinaris que es poden trobar a qualsevol casa, tampoc és el millor us que li dono a la lensbaby, però de vegades pot resultar divertit fer algunes proves i veure si el resultat és satisfactori. Amb aquesta lent fotogràfica, com amb una lent tilt-shift o descentrable, podem modificar la percepció dels objectes, igual que si utilitzem una mitja fina davant de la lent, o la vaselina, i moltes altres maneres. Tot són eines útils per fer amb la fotografia el vulguem que sigui per a nosaltres, unes instantànies familiars, un reportatge, un concepte, una ambientació, les possibilitats són infinites, només es necessiten ganes de provar i arriscar una mica.

En aquestes fotografies, no te gaire sentit la utilització d'una lent Lensbaby, però hi ha ocasions en que pot ser una eina molt útil, encara que la majoria de fotògrafs pensin que és un caprici passatger i que no aporta res i que només cansa a l'espectador, alguna de les fotografies que he publicat en les entrades anteriors de parelles, i aquestes mateixes, m'agraden més, ni que sigui per simple estètica, que les mateixes fotos que vaig fer idènticament amb una lent convencional.

Les esferes i cercles envolten suaument la forma angulosa del cub de l'espelma.
La bufanda es percep encara més suau i esponjosa del que ja és en realitat.
La figura centra més l'atenció sobre la forma esculpida de l'infant en braços d'una mare.

Com tot, són gustos personals, per sort ningú obliga ni prohibeix anar més enllà i provar i experimentar.

Parella 3
El mateix subjecte, en aquest cas un rellotge, pot evocar diferents sensacions en la nostra ment, per un mateix objecte visual.

Parella 2Quina és més real? fem fotografies només per descriure el que el que veiem pel visor o la pantalla que ens limita l'enquadrament? o de vegades és millor ser subjectiu amb la realitat, i crear un altre percepció de l'objecte visual?

dissabte, 14 de desembre de 2013

Boira baixa

On visc no és molt habitual veure boira baixa intensa, tot i que a pocs kilòmetres, al pla de Vic, si que tenen molts dies de boira baixa a l'hivern, és una qüestió de territori i muntanyes i valls que tenim per aquí. Però ahir va ser un dia de boira baixa i tot i que no vaig poder aprofitar les primeres hores del matí, quan era més densa, m'he de conformar amb el que vaig poder fer al migdia, fins que el sol va desfer la boira.