dilluns, 25 d’agost de 2014

3


El número 3, sempre he llegit en llibres, articles i altres llocs de fotografia que és un bon número, si no el millor número, 3 arbres, 3 ocells, 3 "el que sigui" acostuma a funcionar. Com que jo no hi entenc en fotografia ni en regles, penso que 3 és un bon número de dits que et poden quedar en una ma després d'un accident i que aquesta encara pugui ser bastant operativa. Parlo dels 3 dits grans de la ma, però encara que fossin altres 3 dits, poden fer pinça i donar estabilitat per escriure i agafar objectes.
3 també pot ser el número d'una família i un fill, els progenitors i la perpetuació de l'espècie. No era a la Xina on fins fa poc només es podia tenir un únic fill? potser pensaven en el número 3.
Quantes històries són trilogies? 3 llibres, 3 obres, 3...


3 elements, com el conte dels 3 porquets i el llop, podem trobar molts exemples de la utilitat del 3 en fotografia, és una fotografia que moltes vegades resulta, "funciona", però també pot ser qualsevol altre número, jo, com que no hi entenc en fotografia, no em crec que l'horitzó no pot estar situat a la meitat de la imatge, no em crec que en un subjecte en moviment l'espai buit hagi d'estar en la direcció del moviment.
Pot ser que si, pot ser que no, depen del que es vulgui explicar, de les relacions entre els elements, o simplement, que no senzillament, de la intenció del fotògraf.
En fi, com totes les regles i convencions, el 3 és un bon aliat, un triangle pot ser un element d'unió molt potent, però no pas més que un 2 o un 7, tan sols és un número més.