dijous, 31 de desembre de 2015

El Pont del Petroli, a Badalona

Aquesta platja i aquest pont són un dels més fotografiats del litoral català, per fer anuncis, reportatges, mil i una coses, per això s'hi havia d'anar aviat, llevar-se a les 5 del matí, per veure si teniem sort amb el cel i podíem tenir un cel decent, i poca gent, de fet érem 5 pescadors, nosaltres 3 i uns altres 5 fotògrafs, almenys no ens molestavem els uns als altres.

El pont del petroli en te poc ja de petroli, era un pantalà de descàrrega de combustible provinent de les refineries de Tarragona, per la zona industrial de Badalona, molt més econòmic que el transport terrestre, al 1990 es va deixar d'utilitzar i es va convertir en un indret per practicar submarinisme i fotografia a la zona, actualment esta restaurat i funciona com a extensió del passeig marítim de Badalona i mirador, propietat de l'Ajuntament, a més, te una utilitat científica tant metereologica com oceanogràfica.

A tocar hi ha la fàbrica d'anís "Anís del Mono", amb renom internacional. No és d'estranyar doncs si la gent li fa fotografies a l'estàtua de bronze del mono mirant'se l'ampolla d'anís com Hamlet mirant la calavera i pensat -ser o no ser-