diumenge, 28 de febrer de 2016

El film no esta mort

El film no esta mort, ni ha desaparegut del planeta, mentre algú encara el fabriqui i algú encara el faci servir. Ja sé que no és pràctic, ja sé que és car, ja sé que és molt minoritari. Però també sé que els resultats són diferents, no canvia la manera de preparar la imatge ni de fer-la, i depen del laboratori del revelat i digitalització, que la cosa s'assembli més o menys el que un volia obtenir, també te la seva gràcia dependre de la bona o mala feina d'altres en una feina individual.
En aquest cas, el resultat és el que m'esperava, Nikon FM2, Nikkor 50mm f/1.8 D, i molt baixa velocitat, amb un Ilford Delta 100 professional.
Tot i que encara em discuteixo amb el laboratori, que si demano un escanejat a alta resolució, el facin amb aquesta mida tan petita, serveix per una impressió de DIN A4 amb sort, sempre em queden els negatius i es poden tornar a passar per un escàner.


diumenge, 21 de febrer de 2016

La vida personal

No tot han de ser fotografies més o menys artístiques en aquesta vida, justament la vida diària es font de fotografies i records íntims i personals, fer anys és important, i només passa una vegada cada any, llavors val la pena també intentar, sense passar-se, que no és una sessió amb models, fer alguna cosa una mica digne i que al veure-ho tots recordem com va transcórrer aquell dia especial.

Felicitats sogra!dissabte, 13 de febrer de 2016

L'ull que tot ho veu

Vaig anar convidat a dinar a casa d'uns familiars, i vaig veure, o potser em va veure, un ull misteriós, l'ull del plat, l'ull que tot ho veu, com a la novel·la de George Orwell 1984. Quin lloc millor on posar una càmera web que en un plat a taula, escoltant totes les converses en un dinar, la sobretaula, mirant com un espia sense escrúpols si menjo amb la boca oberta o tancada, la quantitat de menjar que em poso a la boca amb cada forquillada. Com a mínim és intrigant, o al menys a mi m'ho va semblar, l'ull que tot ho vigila, l'ull del plat. Ja no recordo el que vaig dir aquell dia, però segur que esta arxivat en algun lloc...

M'ha vingut aquesta idea després de llegir que els "smart-tv" tipus Samsung, LG, envien dades a les companyies de quins canals estas mirant, les hores que tens encès el televisor, i fins i tot recullen les converses que es fan a prop seu. Ens estem quedant sense cap mena de privacitat?


dilluns, 8 de febrer de 2016