diumenge, 13 de març de 2016

Mercat Photography

Si la foto de carrer és street photography, aquesta que esta feta en dos mercats al carrer, s'hauria de dir mercat photography. És espectacular la feina que tenen a muntar i desmuntar parades, però la combinació de colors, espais, ambients, olors, textures, persones, fa que sigui un goig anar a fer unes fotografies en aquestes condicions.
dissabte, 12 de març de 2016

Frases Celebres

Des de la revolució Francesa, i segurament abans, però no ho conec prou, que hi ha hagut frases cèlebres que han acompanyat grans moviments socials, encara que no sempre positius, es clar.
"Liberte, Egalite, Fraternite", va acompanyar a la caiguda de la monarquia francesa i el reconeixement del poble com a societat amb drets. "I have a dream",  va acompanyar al moviment d'intentar compensar les desigualtats entre blancs i negres als EE.UU. "La mayor gloria no es caer, sino levantarse siempre", va acompanyar igualment a Nelson Mandela a equilibrar les desigualtats entre negres i blans a Sudàfrica.
Avui en dia hi ha molts problemes socials, econòmics, religiosos, polítics, que bé mereixerien alguna frase cèlebre que acompanyes a la societat a la seva resolució, però com que malauradament no hi estic veient massa solucions ni grans moviments per resoldre els problemes, de vegades em sembla que ens hem conformat a viure amb les injusticies, m'ha vingut al cap aquesta pintada al Centre Cultural Rocaumbert de Granollers, a la que li vaig fer una foto.


No em sembla una mala frase, bé, esta en anglès, i potser quedaria millor modificar o alterar que destruir, és menys agressiu, en fi,  qui sap si algun dia...

dimecres, 9 de març de 2016

Foto de carrer

Ha existit tota la vida, de fet les càmeres de 35mm van néixer en gran part per les necessitats d'anar amb equips lleugers per reporters, periodistes, i grans fotògrafs que van trobar una eina increïble per fer aquest tipus de fotografia.

Avui en dia, segueixen plenament vigents, dins del panorama fotogràfic, les brigde, les mirrorless EVF o no, les DSLR, estan en una guerra comercial molt interessant pels usuaris, ja que ens beneficiem de la necessitat dels fabricants d'oferir productes millors cada vegada. No obstant, són eines per un fotògraf, i l'essència de la fotografia esta en la visió i el cervell humà. Un es pot sentir perdut i aclaparat amb tanta oferta, només cal escollir dins de les possibilitats de cada un, el sistema en el que un es trobi més còmode.

En el fons tot es redueix al money, si no, tindríem un arsenal d'equipament fotogràfic per cada situació, gairebé per cada fotografia, i tampoc és això. No?